יום חמישי, 10 בינואר 2013

רה שימושי


כמה קר וגשום!
הימים הם ימי חורף וימי בית. ימים של התכרבלות, התכנסות משפחתית,  שעות משותפות במטבח בבישול ואפיה של מטעמים שיחממו את הערבים הקרים.
כל אחד מוצא לעצמו את הדבר שינעים את זמנו בימי החורף- בין אם בהתכרבלות מול הטלוויזיה, או צלילה אל מעמקי ספר טוב.
ואני, אני מוצאת את עצמי חושבת .
בימים האחרונים יצא לי לפגוש  חפצים מקסימים, חפצים עם היסטוריה, רגש, כאב  ומשמעות, ונשאלתי לא אחת מה לעשות איתם.
במשך הזמן, למדתי להתבונן ולראות את החפץ מעבר לעבר שלו. העבר מקנה לחפץ ישן את אופיו, אך מה טומן לו העתיד- האם עליו להיזרק ובמחי יד למחוק היסטוריה שלמה? האם עליו להימכר, לעבור לבית חדש ולקבל משמעות חדשה?
כשאני פוגשת בחפצים מהעבר בבתים, אני מוצפת בהתרגשות. מבעלי הבית המופתעים לראות אותי כה נפעמת, אני מבקשת לא אחת להמתין בסבלנות ולנסות לראות את מה שהעתיד טומן. ומדובר לא רק בחפצים וברהיטים ישנים, גדולים וכבדים, גם בחדשים, בקטנים ובקלים.

ארון מבית סבתא בפרויקט הום סטיילינג שלי.  הלקוחות רצו לרכוש חדש. אני שכנעתי אותם לזרום איתי... התוצאה עדיין לא גמורה...



 




הום סטיילינג אינו שלם ללא רה שימושיות- לקחת פריט בעל שימוש מסויים (גם אם הוא חדש מהחנות), ולמצוא לו ייעוד חדש. לקחת את הרהיט הנוסטלגי והמיושן, ולהתאים אותו למציאות החדשה של בעליו.







הרי הפנטזיה של כולנו כאשר אנחנו מדמיינים את בית חלומותינו היא ריהוט ואקססוריז חדשים!

כאשר אני נגשת להלבשת חלל,  הדרך הקלה והנוחה ביותר  היא ללכת ולקנות עבור הלקוח הכל מחדש. האתגר האמיתי בעיצוב, הוא למצוא את אותם פריטים מעניינים שכבר קיימים בבית, ולמצוא להם שימוש חדש (ובשבילי רה שימושי).

וכוונתי היא לא לחדש רהיטים, לרפד מחדש, לשייף, לצבוע- כל אלה הם מנת חלקו של איש מקצוע מיומן בתחום.

בשימוש חוזר הכוונה היא למצוא לפריטים הקטנים ייעוד חדש בחלל שיצור טוויסט, יוסיף עניין, יהיה מקורי ואחר ויהפוך לפריט עיצובי ONE OF A KIND, , במיוחד בשבילינו ואך ורק לנו, ובו בזמן לעצב "ירוק" ולמחזר.



ארגזי פירות צבעוניים ועליזים, במבט ראשון נקשרים לנו עם חדר הילדים או המשחקים, אך בהחלט ראויים להלביש את חדר האמבטיה בצבעוניות ושובבות מקורית.
 

'www.bhg.com


 


 
 

 ארגז ישן שאין בו שימוש, יכול להוות אלטרנטיבה אחרת לשידת לילה, ליצירת מראה לא מחייב, צעיר ומרענן.


www.apartmenttherapy.com

 

 

מתקן הפטיפורים הישן מבית סבתא, יכול להפוך לדיספליי מקסים לתכשיטים בחדר השינה, ובכך להוות פריט עיצובי על שידת הטואלט.
 

www.bhg.com

 


עגלת התה הישנה מקבלת פרשנות חדשה בחדר האמבטיה


www.bhg.com






בעזרת ידיים טובות ודמיון, מזוודה ישנה יכולה להפוך לשולחן צד שאין לאף אחד.



www.indulgy.com









מתקן שבעברו שימש להנחת צלחות, הפך לסל עיתונים שימושי ונוח
 

עיצוב וצילום: רוית רוד הום סטיילינג



תריסים ישנים שהפכו לשולחן צד מרהיב. למעשה, קיימים חפצים רבים אשר אפשר להפכם לשולחנות צד.  כל מה שצריך, מעט מעוף ותעוזה.

 

http://www.goodhousekeeping.com/home/crafts/how-to-build-a-table





 
 
 
 

 
 

כמה דוגמאות לרה שימושיות עם פריטים שלרובינו יש בבית או שהם נגישים לנו:

אגרטל פרחים פשוט מזכוכית, הופך למיצג מרהיב בשרותי האורחים. אומנם עדיין קשה להשיג ניירות טואלט צבעוניים בארץ, אבל בהחלט אפשר לבקש מקרובים לנו שירכשו לנו באחת הנסיעות לחו"ל, אפשר לעטוף ניירות טואלט רגילים בנייר אריזה צבעוני ויפה, ואפשר פשוט למלא את האגרטל בפרטים אחרים ככדורים צבעוניים וכדו'.

www.pambaboma.com


 מה יותר פשוט מלהשתמש בעציצים הישנים, לחדש ולהגיש לאורחים. קריאת התפעלות מפי האורחים מובטחת!


 
ww.countryliving.com








מתקן העיתונים של איקאה ברה שימושיות באמבטיה. עוד מקום אחסון למגבות.
 


www.bhg.com
 
 
 
 
 
האפשרויות לרה שימושיות הן רבות, וזוהי רק טעימה קטנה בכדי לפתוח את
 
התיאבון ולגרות את הדמיון.
 
ואם בטעימות, תאבון וימי חורף עסקינן, בעקבות התגובות הנלהבות למתכון סלט
 
 הכרובית מהפוסט הקודם, החלטתי לשתף אתכם מדי פעם במתכונים המנצחים
 
שלי.
 
ולשם גילוי נאות, אני רחוקה מלהיות שפית או טבחית מקצועית, לא הייתי עוברת
 
את שלב טרום הסינון הראשוני במאסטר שף, אך פיתחתי מיומנות של מציאת
 
 מתכונים מנצחים, שהופכים את החיים לקלים ואותי לטבחית מעולה בעיני
 
 בני הבית.
והפעם, בהתאם למזג האוויר השורר בחוץ, מתכון למרק עדשים כתומות נפלא,

ארומטי, משביע ומפנק:

250גר' עדשים כתומות
2 בצלים גדולים
שמן לטיגון
3 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
9 כוסות מים
כף גדושה כמון
כוס אטריות דקות


קוצצים את הבצלים ומטגנים עד שנהיים שקופים.
שוטפים את העדשים במסננת ומוסיפים לבצלים. מכסים בשלוש כוסות מים ומבשלים כ- 15דק'.
מוסיפים את שאר המרכיבים ויתרת המים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה למשך 20 דק'. מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 15 דק'.
מומלץ להגיש עם קרוטונים.





בתקווה שהמרק יחמם אתכם בלילות הקרים.

שלכם עם חיבוק חם,
רוית רוד
 



10 תגובות:

  1. נחמה וייסברג9 בינואר 2013 בשעה 23:56

    כמובטח, הכנתי את סלט הכרובית לאורחי בשבת ו... חוסל.
    עכשיו אנסה את מתכון המרק.
    ובכלל, הרעיונות שלך הופכים את העיצוב לכל כך נגיש. תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. נחמה יקרה,
      שמחה לקרוא שיש רה שימושיות במתכונים וברעיונות.
      בכייף ובאהבה

      מחק
  2. את פשוט נפלאה. כל כך יצירתית. כל כך מקורית. כל כך מפרגנת ומחלקת עם כולם את מה שיש לך ובטוב טעם.

    השבמחק
  3. כרגיל, פוסט נפלא עם המון רעיונות . אני מאוד מתחברת לנושא של רה-שימושיות, בעיני זה נפלא. תודה גם על המתכונים.

    השבמחק
  4. הי איריס,
    בעידן שלנו, אי אפשר בלי רה שמושיות ומיחזור. ובלי קשר, האותנטיות עושה את ההבדל בעיצוב.
    תודה רבה לך על התגובה.

    השבמחק
  5. רוית, את פשוט כל פעם מפתיעה מחדש למרות שיש לנו דבר משותף מבחינה מקצועית, אך הכתיבה שלך מעוררת בי השראה כל פעם מחדש. אני מחכה כבר לפוסט הבא...אין עלייך בחורה כישרונית ומלאה ברעיונות יצירתיים והכי כיף שאת משתפת את כולם...מאחלת לך להצליח בכל.... חנית

    השבמחק
    תשובות
    1. חנית יקרה, לקבל כזה פרגון מקולגה זה כלל לא מובן מאליו. תודה רבה לך!

      מחק
  6. איזו יצירתיות.....הרעיונות לשימוש מחדש של רהיטים ופריטים אחרים מקסימים !!!
    נחמה

    השבמחק